حتماً برای شما هم پیش اومده که با لکدار شدن یا ماتشدن و حتی تغییر رنگ ظروف مسی، به این فکرکنید که آیا دیگه هیچوقت این ظروف مثل روز اول میشن؟ یا چطور میتونم دوباره ظرفم رو تمیز کنم؟
خیلیها فکر می کنن که برای تمیزکردن ظرف مسی باید از روشهای خاص و پیچیده استفاده کنن. اما واقعیت اینه که شما به راحتی، خودتون توی خونه میتونید با یک سری مواد ساده ظروف مسیتون رو مثل روز اول تمیز، براق و خوشرنگ کنید.
یکی از معمولترین روشها، استفاده از یک ماده با پایه اسیدی مثل سرکه یا آبلیمو به همراه نمک هست. در این روش شما با یک تکّه اسفنج، ابر، اسکاچ نرم یا حتی دستمال، مقداری از سرکه یا آبلیمو رو روی سطح ظرف میمالید و روی اون نمک یا جوششیرین میپاشید. مخلوط حاصلشده رو خوب به همه قسمتهای ظرف مالیده و اجازه میدین تا کمی با ظرف واکنش نشون بده. سپس ظرف رو با مایع ظرفشویی شسته و آبکشی میکنید. برای اینکه رد قطرههای آب روی ظرفتون باقی نمونه بلافاصله اون رو با یک دستمال نمدار خشک کنید. حالا میبینید که ظرفتون مثل روز اول خوشرنگ و تمیز و براق شده.
یکی دیگه از روشهای معمول تمیزکردن ظرف مسی استفاده از سُس یا رب گوجهفرنگیه. باید اشاره کنیم علت استفاده از این ماده هم، به خاطر خاصیت اسیدی گوجهفرنگیه که با مس واکنش نشون میده و اون رو تمیز میکنه. در این روش سطح ظرف رو با سس یا رب گوجهفرنگی کاملاً آغشته میکنید. بعد با یک اسکاچ نرم به آرومی اون رو بمالید. برای اثرگذاری بهتر میتونید روی این ترکیب نمک هم بپاشید. سپس چند دقیقه به ظرف زمان میدیم تا واکنش لازم رو با مواد آغشته نشون بده. بعد هم مثل روش قبل ظرف رو شسته، آبکشی و خشک میکنیم.
در کنار دو روش خانگی که بهش اشاره شد، میتونید از مایع تمیزکننده ظروف مسی هم استفاده کنید. در این روش به راحتی مایع تمیزکننده رو روی ظرف اسپری کرده و بعد از چند دقیقه آبکشی کنید. حالا میبینید که ظرفتون مثل روز اول شده. برای آشنایی بهتر با این مایع میتونید سری به اینجا بزنید.
ضمناً ما یه توصیه خوب براتون داریم. اگر قراره ظرف مسی رو توی دکور خونه بگذارید و مدت زیادی ازش استفاده نکنید، بهتره از خمیر جلاسنج برای جلای بیشتر و ماندگاری رنگ ظرف استفاده کنید.
روش استفاده از خمیر جلاسنج به این صورت هست که شما بعد از طیکردن یکی از روشهای گفته شده در بالا و خشککردن ظرف، با مالیدن کمی خمیر جلاسنج روی ظرف و پولیش دادن کامل ظرف به وسیله یک دستمال ترجیحاً پرزدار، اون رو جلا بدین. یادتون باشه جلاسنج اول کمی ظرف شما رو مات میکنه اما با کمی صبوری و پولیش کامل ظرف نتیجه خوبی خواهید گرفت.
سلام
مطلب کاربردی و مفیدی بود. تشکر
ممنون از شما